De voordelen van je keukenblad vervangen

Werkbladen voor keukens, ook wel aanrechtblad of keukenblad genoemd, krijgen tijdens hun bestaan nogal wat te verduren. Zware en hete pannen, vocht, scherpe voorwerpen; ze laten allemaal hun sporen na. En hoewel de meeste bladen heel wat kunnen hebben, gaan ze op een bepaald moment toch echt slijtage vertonen.

Werkblad vervangen is eenvoudig en voordelig

Wanneer de rest van je keuken dan nog in een prima staat verkeert, is het vervangen van alleen het werkblad een eenvoudige en vooral ook voordelige oplossing om nog heel wat jaren van je keuken te kunnen genieten. 

Keukenbladen in vele soorten en maten.

Het laten vervangen van een oud of beschadigd werkblad is overigens niet alleen functioneel, maar je kan je keuken er ook gelijk een heel nieuwe look mee geven. Bij CFD Keukenrenovatie heb je een uitgebreide keuze aan soorten, kleuren en maten, zodat je altijd een werkblad kan kiezen dat precies bij je stijl en smaak past.

Voor het materiaal van de werkbladen is er keuze uit multiplex en composiet, waarbij multiplex een slagvaste en krasbestendige HPL toplaag heeft en composietsteen uit één krasvast geheel bestaat.

Op kleurgebied is de keuze echt enorm. Wil je een matte uitstraling voor je werkblad of juist hoogglans? Een luxe marmerlook, stoer beton, graniet, sfeervolle houtlook of juist een subtiele egale kleur? Het is allemaal mogelijk!

Waar moet je precies op letten bij het vervangen van je keukenblad?

1
Hoewel je dat op het eerste gezicht misschien wel zou denken, zijn de muren van een keuken niet altijd recht. Verschillen tussen links en rechts kunnen variëren van enkele millimeters tot centimeters. Daar moet bij het inmeten, passen en monteren van je nieuwe werkblad dus rekening mee worden gehouden. Wij zorgen ervoor dat alle afmetingen én afwijkingen op papier staan voor de fabricage van je werkblad en alles vervolgens netjes op elkaar aansluit. 


2
Ook moet er rekening worden gehouden met de uitsparingen voor de bestaande spoelbak en kookplaat. Vanzelfsprekend nemen we dat bij CFD Keukenrenovatie mee in het maakproces van je nieuwe keukenblad. Kies je ervoor om ook deze beide te vervangen, dan is dat ook mogelijk.

Wil je daar ook gelijk zo’n mooie kokendwaterkraan bij? Lees dan onze blog eens over de vele mogelijkheden van een kokendwaterkraan.

3
Daarnaast is het belangrijk om er van tevoren over na te denken of je een vlak werkblad wilt of liever een blad met een waterkering. Een waterkering is een opstaand randje langs je werkblad dat voorkomt, dat water van je aanrecht op de keukenvloer terechtkomt. Wat wel zo fijn is voor het behoud van je vloer. Maar het kan natuurlijk zo zijn, dat je een recht en vlak aanrechtblad mooier vindt en beter vindt passen bij je keuken. Vlak of met waterkering is overigens allebei mogelijk met de werkbladen die wij samen met onze leverancier voor je maken en plaatsen.

Overweeg je na het lezen van de voordelen toch alleen je werkblad te vervangen? CFD Keukenrenovatie helpt je graag de juiste keuzes te maken voor een mooi werkblad op maat passend bij jouw bestaande keuken.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Afspraak maken